Evroazijski put

Evroazijski put

петак, 29. мај 2015.

Саопштење Евроазијског пута: Осуђујемо Вучићеву изјаву дату у Тирани и окретање леђа Русији и Евроазијској унији


Евроазијски пут најоштрије осуђује изјаву коју је премијер Србије и први човек атлантске окупације дао у Тирани. Да подсетимо, Вучић је истакао да ће Србија смањити коришћење гаса из руског извора, те најавио прикључење државе Транс-јадранском гасном пројекту, што наравно подразумева одустајање од евроазијског гасног пројекта ''Турски ток''.

Евроазијски пут је у више наврата упозоравао јавност на погубне последице прозападне политике коју води наша тзв. елита, те на могуће погоршање односа са Русијом. Међутим, нашим властодршцима изгледа да није било довољно потписивање срамног ИПАП споразума са НАТО пактом, већ су отишли и корак даље у испуњавању захтева својих вашингтонских и бриселских наредбодаваца. Посебно је забрињавајуће то што Вучићева изјава најављује заоштравање односа са Русијом у оном најважнијем сектору досадашње сарадње Москве и Београда - у сектору енергетике.

Руске реакције на овакво поступање већ су почеле. Угледни руски лист ''Експерт'' у тексту, написаном поводом Вучићеве изјаве, под насловом ''Братски издали'' наводи да Русија мора да постане свесна да више нема и не може бити братских односа са било којом земљом, већ да ти односи треба да се базирају на начелима прагматизма и заштите основних националних интереса.

Упозоравамо српску јавност да ће овакво поступање премијера Србије врло брзо довести до озбиљних последица и нарушавања пријатељских веза са Русијом, али и осталим чланицама Евроазијске уније, још више удаљити Србију од Русије и евроазијских интеграција, а приближити је уласку у НАТО пакт и стању потпуне окупације.


Београд, 29.05.2015. године
Сектор за односе са јавношћу "Евроазијског пута"


Нема коментара:

Постави коментар