Evroazijski put

Evroazijski put

уторак, 21. април 2015.

Варјашки савез — кошмар атлантиста

 

 

Иако се кошмар атлантиста обистино појавом Путина, постоје ствари који се они још више плаше од успона Русије. Једна од њих је стварање Евроазијске уније, коју они покушавају да униште још у зачетку, узрокујући сукобе у Украјини. Други кошмарни сценарио представљао би уједињење (праве, а не америчке) Европе или, још горе, уједињење такве Европе са Русијом. Атлантистичке силе би, у истом смислу, биле веома угрожене уколико би се склопио савез Русије са Немачком који је током историје већ био у развијен (Алијанса Русије, Аустро-Угарске и Немачке која је настала 1881. доласком на престо Александра Трећег Романова). Савез Словена и Германа већ се показао као успешан, и био је оличен у појави варјашких кнежева. Као што знамо, резултат њихове владавине био стварање и јачање Кијевске Русије.

Шта би донео тај савез, уколико би једног дана био могућ? У њему би се спојило најбоље од оба народа, словенски идеализам и германска рационалност, словенска духовност и германска практичност,  словенска креативност  и флексибилност и германска посвећеност проблему, итд. Оба народа су у прошлости показала своју храброст, тако да би заједничка армија представљала велику претњу атлантистима. Посебно што би се за потребе ове армије развила војна технологија која би била одговарајући пандан атлантистичкој.

И Русија и Немачка представљају континенталне силе, које се налазе у средишту континената (Немачка Европе, а Русија целе Евроазије). Према евроазијској визији света, ове силе представљају „земље центра тј. срца“ (Heartland) насупрот којим стоје земље обода (Rimland). Континенталне земље, дакле, за свог природног непријатеља имају поморске силе од којих су тренутно најмоћније Америка и Енглеска. Те силе упорно покушавају да завладају Heartland-ом, јер једино тако могу да завладају Евроазијом.

 

 

Али да видимо шта сами Немци мисле о односу њихове земље са Русијом... Најнаклоњенији Русији су чланови ПЕГИДЕ, патриотске организације која стиче све већу популарност. Поред три основна захтева ПЕГИДЕ (да се престане са лажима у медијма, да престане издаја сопственог народа од стране Немаца и да се заустави масовно усељавање странаца) постоји још један посебан захтев а то је МИР СА РУСИЈОМ.  „Рат против Путина мора да се води без нас јер, јер сваки пристојан Немац има дужност да се супротстави и устане против хушкања на рат против Русије. Окруживање наших суседа на Истоку није у нашем нити у европском интересу, него служи само англоамеричкој моћи“,каже Јирген Елзесер, уредник опозиционог магазина „Компакт“ у интервју за „Геополитику“.

Елзесер наставља: „Немачка економија је упућена на руско тржиште, и она се противи антируским мерама и санкцијама. ПРОБЛЕМ У НЕМАЧКОЈ ЈЕ ПОЛИТИЧКА КЛАСА КОЈА ЈЕ АМЕРИКАНИЗОВАНА И СТОЈИ У СУПРОТНОСТИ СА ИНТЕРЕСИМА НЕМАЧКОГ НАРОДА И НЕМАЧКЕ ПРИВРЕДЕ“.

Вилијам Енгдал такође сматра крајње штетним ово непријатељство између Русије и Немачке. Штетним како саму Европу тако и по саму Немачку. Лоши односи између две земље резултат  су политике „богова новца“ Лондона и Њујорка, још од убиства цара Александра Другог, извршеног да би се спречила мирна алијанса између Немачке и Русије (Александар Други убијен је 1881. а њега је наследио Александар Трећи, кога смо већ споменули). „Примарни циљ украјинског рата Викторије Нуланд је био да се наруши растућа немачко-руска сарадња. Питање од виталног значаја за будућност Немачке и Европе биће то да ли ће немачки политичари наставити да клече испред Обаминог престола или његовог наследника, или ће дефинисати своје истинске интересе у ближој сарадњи са израњајућом евроазијском економском ренесансом, коју обликују Русија председника Путина и Кина председника Сија.

 


Нема коментара:

Постави коментар