Evroazijski put

Evroazijski put

петак, 13. март 2015.

Циљеви покрета



  1.  Рад на изласку из кризе у којој се налази наша земља, при чему сматрамо да то решење није улазак у ЕУ. ЕУ има алтернативу, постоји другачији евроазијски пут, и наше активности су усмерене ка испитивању и остваривању те могућности.
  2. Указивање на значај сарадње између Србије и Царинске уније (Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија) у циљу остваривања економских интереса Републике Србије.
  3. Указивање на практични значај напуштања либерал-капиталистичког модела који нам се од стране атлантиста намеће као једини могућ (евроазијске интеграције воде напуштању тог модела, и то је додатна корист од њих). 
  4. Неговање Традиција као духовног темеља сваке нације. У ширем смислу, Традиција се сматра као везивно ткиво које везује народе Евроазије. 
  5. Информативна делатност коју чини обвештавање јавности о пројектима и политичким актима везаним за развој и ширење Царинске уније и утемељење будуће Евроазијске уније.
  6. Образовање јавности о култури и историји Евроазије, као и геополитици Евроазије уопште. Формирање интернет библиотеке и базе текстова који за своју тему имају Евроазију.
  7. Сарадња са групама и удружењима сличног типа, које будућност своје земље виде у Евроазијској унији.
  8. Сарадња са Европљанима са територија чланица ЕУ који не виде будућност својих земаља у тој унији, а отворени су за сарадњу на ширем евроазијском простору.
  9. Развијање еколошке свести, у складу са традиционалним приступом животу.



Нема коментара:

Постави коментар