Evroazijski put

Evroazijski put

субота, 9. мај 2015.

Европске маскараде и Парада победника


  
Док „радосна Европа“ разним манифестацијама обележава дан победе над фашизмом (8. мај) а 9.мај слави као „Дан Европе“, у украјинској влади седе њихови пулени који немају намеру да се одрекну своје фашистичке идеологије. „Радосна Европа“ и даље нема ништа против партије „Свобода“ (основана као Социјал-национална партија Украјине, блиска са немачком НПД) чији представници деле украјинску власт са Порошенком и Јацењуком. Ту је и „Десни сектор“ ког представља злогласни Дмитри Јарош, вођа нацистичких украјинских војних формација, блиских са терористима из Чеченије. Пошто смо већ писали о нацизму у Украјини према коме је ЕУ више него толерантна, осврнућемо се на то шта заправо представља борба „радосне Европе“ против „фашизма“.
Фашизам“ није овде ставњен под знаке навода због грешке у писању, већ зато што се ЕУ заправо уопште  не сукобљава са овом идеологијом. Термином „фашизам“ они означавају све националне и патриотске покрете и организације, као и оне који се супротстављају доминацији Новог светског поректка. Други термини који су у употреби су „хулигани“, „екстремисти“, „ретроградне снаге“, „они који шире говор мржње“, „ксенофоби“ и сл. Термин „фашизам“ се заправо користи као демонизација, сатанизација оних друштвених елемената који се супротстављају управо ЕУ. Означавајући „фашизам“ као зло које никако не треба допустити, „радосна Европа“ најављује и даље сукобе са дрштвеним снагама које смо већ споменули.
Како је овој европској маскаради не вреди посвећивати много пажње будући да се напросто ради о једном карневалу лицимерја, прећи ћемо на праву Параду победника, ону која се данас одржала у Москви.

Као сваког 9.маја, Русија и данас показује своју војну моћ, и то не само у Москви.  Ту су и други градови (Севастопољ, Керч, Смоленск, Санкт Петербург), као и маневри у водама Црног мора. Овим маневрима прикључила са и кинеска морнарица, па можемо говорити о демонстрацији одбрамбене снаге једног чврстог евроазијског савеза. Русија поново показује да ће, ако треба, и оружјем бранити оно што се бранити мора―Слободу, Живот, светињу Традиције...

Ово је, дакле, парада Победника. Русија данас представља силу која се врло успешно супротставља атлантистичкој доминацији, оличена у симбиози ЕУ-НАТО. Освајањем Крима и одбраном  области коју насељава руско становништво у источној Украјини,  она је стала на пут атлантистичком „походу на Исток“. Превазилазећи кризу коју доносе санкције и ступајући у савез са Кином и другим земљама БРИКСа она израста у економску силу независну од западног тржишта и конкуретну економском атлантистичком блоку. Чувар традиционалних вредности, борац против ГМОа, противник ММФа, „уништитељ долара“... сувише је и наводити за један кратак чланак на блогу. Русија се данас бори против правог фашизма, оног без знакова навода, чистог и нескривеног— АТЛАНТИСТИЧКОГ. А тај фашизам, као ни његов претходник, неће моћи још дуго да опстане.


Јер у свету који престаје да буде једнополаран и полако добија свој полицентричан облик, сасвим је јасно ко је победник. Ни све маскараде веселог европског карневала не могу ни да се приближе величанственој московској војној паради.  Срећом, и српска војска присутна је данас у Москви, а што се саме Србије тиче, зна се добро на чијој је страни....

Нема коментара:

Постави коментар