Evroazijski put

Evroazijski put

субота, 4. април 2015.

За живот - против обавезне вакцинације



  Евроазијски пут подржава протест родитеља против обавезне вакцинације који ће се одржати у недељу 5. априла у 12 сати на Тргу Николе Пашића у Београду. Указујемо на чињеницу да вакцинација у Русији није обавезна, као ни у 18 европских земаља. Такође, Србија је потписница Међународне Класификације Болести, по којој се вакцинација може одбити не само ради здравствених разлога, већ и зарад личног или верског убеђења. Члан 25 Устава Републике Србије гарантује неповредивост физичког и психичког интегритета, по узору на остале демократске земље у свету. Независно од дискусије о штетним ефектима вакцина, указујемо на чињеницу да и поред све кампање медицинских институција у Србији, нису предочени аргументи о нивоу ризика од не-вакцинације који би оправдали икакво кршење уставних права, преузетих обавеза и демократске праксе у нашој земљи.
Такође, скрећемо пажњу на следеће чињенице:
 
-Новартис, који је купио наш Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ не преузима одговорност за негативне последице вакцинације.
 
-Новартис је у блиским пословним односима са мултинационалном корпорацијом Монсанто, једним од водећих произвођача ГМО хране. Слично Новартису, Монсанто је у Сједињеним Државама ослобођен одговорности за своје производе, одговорност преузимају федералне агенције.
 
-Имунолог Кон, који у медијима последњих дана диже панику поводом смањене стопе вакинације од малих богиња, помиње људе који су пре неколико година умрли од "свињског" грипа "јер се нису вакцинисали". Он није ни поменуо 30 људи који су ове године умрли у епидемији грипа који је званично само "сезонски". Зашто? Можемо претпоставити зато што се нико није "уградио" у овогодишњу производњу тих вакцина. Док се дилови око обавезне вакцинације за мале богиње могу наслутити, пратећи трагове новца...

 

Нема коментара:

Постави коментар